Chceme mít pořád víc


Jestli je některé přísloví nadčasové a má zřejmě neomezenou platnost, pak jde o to, že čím více statků máme, tím více jich žádáme. Tedy že čím jsme bohatší, tím více toužíme po ještě větším zbohatnutí.

Já o tomto přísloví určitě nepochybuji. Protože jsem se za svůj poměrně dlouhý život mohl přesvědčit o tom, že je to skutečně tak. Jako malý jsem si třeba mohl občas přivydělat nějakou tou domácí prací korunu. Umytí nádobí = jedna koruna odměny, vynesení odpadkového koše nebo vyluxování taky. A jak jsem byl za tyto peníze rád! Jak jen jsem si připadal bohatý, kdykoliv jsem s hrstičkou mincí žádal po rodičích, aby mi je vyměnili za bankovku, což byl symbol bohatství, i když šlo o bankovku desetikorunovou. A když jsem někdy navrch našel někde na ulici ztracený pěti- nebo desetihaléř, taky jsem jím nepohrdnul a sebral ho, abych se tím pádem stal bohatším.

americké dolary

Později mi tyto peníze ale přestaly stačit. A abych byl bohatší, chodil jsem se stejně smýšlejícím kamarádem po okolí a sbírali jsme kovový šrot, který jsme nosili do sběrny. Člověk se víc zapotil, ale při padesáti haléřích za kilogram odevzdaného železa se nám jmění velice uspokojivě rozrůstalo.

V prvním zaměstnání jsem si pak připadal teprve jako v ráji! Mít za měsíc třeba devět a třeba s odměnami i třináct stovek měsíčně, to už bylo terno. To už za to házení lopatou stálo. Jak jenom moje finanční možnosti vzrostly!

americké dolary

Pak přišly přivýdělky při studiu na vysoké škole a pak už tržní mzdy, čímž jsem si polepšoval stále víc. Ale nějak jsem se stále necítil dost bohatým. Ať jsem si vydělal sebevíc, vždycky se zaplatily výdaje a moc mi nezbylo. A tak jsem toužil víc a víc vydělávat. Určitě jako vy. A dnes mám sice tolik, jako nikdy dřív, ale přesto toužím mít se po finanční stránce ještě líp. A proto nevolím populisty typu pana Babiše. Protože by se mohlo zdát, že nám nikdo nepřilepšil tolik jako on, ale to je jenom iluze. Ne vždy je větší částka i větším jměním. Jak se můžete přesvědčit, když porovnáte mé finanční poměry v mládí a nyní. To, co se dalo sehnat za tehdejší peníze, už dnes za stejnou sumu v žádném případě neseženu. A vy také ne.

A proto žádejte klidně stále více statků. Ale jenom od těch, kdo vás neustálým přidáváním současně neochuzují.

Nechat nebo zničit?


Koupili jste si byt a nelíbí se vám, jak je udělaný obývák a v něm umístěné vestavěné skříně? Je to s nimi trochu horší, než kdyby po předchozích majitelích zbyli obyčejné skříně. Většina lidí si vestavěné skříně nebere, protože jsou na pevno přidělány ke zdi, nebo k jinému nábytku. Tak se vám ve většině případů stane to, že vám tyto skříně v bytě zůstanou a jestli se vám hodí nebo ne je ponechané na váš úsudek. Předchozímu majiteli vyhovovali, ale vám nemusí, ovšem je to zdroj úložného prostoru, když se nejedná o obývací stěnu, která může zbytečně zabírat více prostoru, než potřebujete.

vestavěné skříně

Jedná se o prosklené skříně na cenné dary, sklo a porcelán, který už si spousta lidí nevystavuje. Může vám být nábytek spíše na obtíž, než k prospěchu. Ovšem nemusíte se nijak bát, prostě když se vám nábytek nebude hodit, můžete se ho jednoduše zbavit a dát ho pryč. Nabídnout ho k prodeji nebo si ho dát někam jinam. Musíte se nejdříve podívat, jak je nábytek připevněný ke zdi a jestli půjde vůbec sundat, aby se dal v kuse přemístit jinam. Když se rozhodnete tento nábytek dát do jiné místnosti, bude to pro vás výhoda, že si zachováte místo na uložení věcí, ale když se vám do jiné místnosti nebude hodit, stačí se ho zbavit.

vestavěné skříně

Můžete si přeci nechat udělat vestavěné skříně na místo, kam chcete vy, a kam se vám to bude hodit. Jestli to budou skříně na oblečení nebo to budou jen skříně do chodby, abyste získali nějaký ten úložný prostor. Vždy se dá něco zajímavého vymyslet, aby to vypadalo dobře, a zároveň to bylo užitečné. S vlastním bytem si můžete nakládat, jak jen budete chtít a stejně tak to platí pro nábytek, který vám v bytě zůstane. Někdy se lidé stěhují do menších bytů nebo ho už nepotřebují, tak tam některé kousky nechávají. Jak s nimi naložíte je už jen na vás, zda si je ponecháte nebo je dáte pryč. Někdy jste rádi, za to co vám v bytě zůstane.

Jak zlepšit návštěvnost webu pro půjčovnu jízdních kol


Pronájem jízdních kol se těší velké oblibě, zřejmě k tomu přispívá i množství cyklotras, s nimiž je Česká republika jednou z nejvyspělejších zemí, co se týče značení stezek pro cyklisty. Půjčit si kolo můžete v kdejakém penzionu, a vypravíte-li se na dovolenou třeba na Třeboňsko, které patří mezi cyklisty k nejoblíbenějším, užijete si tu mnoho přírodních krás, s nimiž se v jiném regionu vůbec nesetkáte. Jestliže máte v úmyslu pronajímat jízdní kola, například v rámci poskytování ubytování či dalších podpůrných služeb, může se vám hodit vlastní webový portál. Nabídku jízdních kol lidé vyhledávají takřka celoročně, dokonce i v zimě se v některých oblastech za příznivého počasí dá provozovat rekreační cykloturistika, a tehdy to přijde vhod, pokud je na horách málo sněhu a lyžuje se tam jen na technickém sněhu.

jízda na kole

Mít vlastní web ale není konečná fáze vašeho snažení, musíte se postarat o to, aby vaše nabídka služeb byla viditelná, aby ji webové vyhledávače dokázaly objevit a hlavně zařadit mezi relevantní zdroje. O to se snaží problematika SEO, která skrze provedený SEO audit a následné konkrétní realizační kroky komunikuje s vyhledávači, a ty pak zařazují webový portál do popředí mezi nejsilnější konkurenty.

problematika SEO

SEO consult js služba, díky níž se dozvíte vaše slabiny či silná místa na webu, bude vám objasněno, co je potřeba udělat, například jaká navrhnout klíčová slova, jak efektivně využít linkbuilding, a jaké chyby na webových stránkách ukrývá váš HTML kód, aby se vaše situace zlepšila, a abyste byli platným hráčem mezi dalšími půjčovnami bicyklů v daném regionu.

Oslovíte-li SEO experty, zpravidla to bývají lidé, kteří kromě této specializace mohou vypomáhat s tvorbou webových stránek a mohou jim vtisknout lepší podobu, než jakou zaujímají dosud. Pomohou vám s funkčností webu, s responzibilitou, s grafickou úpravou i s obsahovou stránkou věci, je-li to zapotřebí.

Nechte si postavit svůj sen


Postavit v dnešní době dům není nic jednoduchého. Většina lidí si musí brát hypotéku, protože bez ní dnes není pro lidi s běžným příjmem možné dům postavit pouze z našetřených peněz. Pokud víte za jaké peníze chcete stavět a pozemek máte koupený, stačí si už jen vybrat některý z našich typových domů. Postavíme vám vybraný zděný dům na klíč, který si zamilujete. V naší nabídce najdete několik typů domů, mezi kterými najdete přízemní bungalovy i patrové domy se sedlovou střechou. Snažíme se nabízet dostatečný počet domů, aby si mohl vybrat každý.

nový dům

Jaký dům to bude?
Jistě si říkáte, že byste si dům dokázali postavit i sami. Mnoho lidí to samozřejmě zvládne, ale problém je v tom, že na stavbě musíte být každou volnou chvíli, aby stavba rychle rostla. A právě časová náročnost stavby je důvodem, proč si někteří lidé raději volí dům na klíč. Stavba na klíč je opravdu jednoduchá, protože jsi pouze vyberete dům, a my už se můžeme postarat i o vyřízení stavebního povolení. Následně se pustíme do stavby, abychom vám za co nejkratší dobu mohli předat klíče od kompletně dokončeného domu.

nový dům

Líbí se vám některý z našich projektů? Pak pro vás jistě nebude problém si některý z nich vybrat. Uděláme maximum proto, abychom vám dům předali co nejdříve hotový. V případě, že by se vám nelíbila třeba barva fasády nebo obklady v koupelně, řekněte nám to, a my se pokusíme vám maximálně vyjít vstříc, abyste byli spokojení s kompletně celým domem.

Naše domy dodáváme výhradně bez kuchyňských linek. Má to prosté vysvětlení – naprostá většina lidí má zcela odlišný vkus a potřeby co se kuchyňské linky týče, a proto je lepší nechat výběr linky na klientech. Díky tomu že máte možnost si osobně kontrolovat průběh stavby, budete vědět, kdy si přesně začít linku vybírat. To vám zaručí, že nebudete bydlet v domě bez kuchyně.

Těšíme se z podlahového topení


Podlahové topení přináší lidem mnoho radosti, pojďme si tu připomenout, z čeho se vlastně radujeme v souvislosti s tímto technickým zázrakem?

Výstavba podlahového topení svépomocí – v současné době si můžeme podlahové topení zhotovit sami. Tato forma radosti se týká zejména šikovných kutilů, pro něž je topení v podlaze skvělou výzvou prokázat své řemeslné dovednosti, ale trochu vás zklameme, protože k výstavbě svépomocí žádné extra řemeslné dovednosti nepotřebujete. Je to tak jednoduché, že to zvládne bez průpravy takřka každý. Jde v podstatě o pouhou pokládku fólie pro podlahové topení https://eshop.termtech.cz/izolace-pod-podlahove-topeni/folie.html, systémových desek a desek pochozích, a o vložení topného potrubí a o jeho zapojení do rozdělovače a k topnému zdroji. Odbornější technické práce s rozdělovačem a oživením celé soustavy přenecháte instalatérovi, ovšem pokládku desek a trubek zvládnete sami během jediného víkendu.

posezení na podlaze

Návštěva spojená s oslavou narozenin – jednou ze zásadních výhod podlahového topení je velmi příjemné teplo na bosé nohy. Možná jste se již někde setkali s firmou, která na svém webu inzeruje tuto technologii jasným a srozumitelným způsobem – fotografií nebo videosekvencí s krásnými ženskými bosými chodidly, jak se promenádují po podlaze, a užívají si velmi příjemný pocit z vyhřátého povrchu. Toto je také důvod, proč pozvat vaši návštěvu na oslavu narozenin v zimním období právě k vám domů, kde si vaši hosté mohou užít bosonohé chůze do sytosti (pokud sami podlahové topení nemají). Vyplatí se tu svléknout ponožky a využít situace, která se vám nikde jinde nenaskytne, pouze v létě na rozpálené dlažbě na koupališti, ale tam je povrch spíše nepříjemný a pálí, kdežto z podlahového topení sálá velmi příjemné teplo.

topení v podlaze

Ranní vstávání – až budete ráno vstávat z postele a ještě rozespalí půjdete na toaletu, bude vaše probouzení mnohem příjemnější, než kdybyste topili pouhými radiátory. Chůze bosou nohou po studené dlažbě není rozhodně tím, co by vám ráno přinášelo pocit blaha a osobní pohody.

Chcete vyhrávat?


Není hazard jako hazard
Když se řekne hazard, co se vám jako první vybaví? Většině lidí se nejspíš hned vybaví číselné loterie, které fungují tak, že jsi vsadíte na číslo nebo na čísla, a podle toho jestli se trefíte vyhrajete nebo prohrajete vsazenou částku. Zde je to hodně o náhodě, a není žádná možnost jak zajistit, aby padla zrovna vaše čísla. Oproti tomu existují kurzové sázky, jejichž výsledek sice neovlivníte, ale máte vyšší šanci že dokážete odhadnout výsledek.

peníze dolary

Kurzové sázky fungují tak, že sázkové kanceláře vypíšu určité sázky, které se týkají nějaké společenské události nebo sportovního zápasu. Výsledek zápasu nebo událostí je samozřejmě ve hvězdách, ale vy můžete využít svoje znalosti společenské situace nebo sportovních klubů a předchozích utkání k tomu, abyste dokázali poměrně spolehlivě odhadnout výsledek.

Čím nižší kurz, tím vyšší je případná výhra. K tomu, abyste mohli poměrně úspěšně uzavírat sázky a vyhrávat peníze, potřebujete nasbírat určité zkušenosti a hlavně informace, které vám pomohou odhadovat výsledky sázek. Mnoho sázkařů se za roky co sází, naučilo sázet tak, že se jim vrací minimálně vložené peníze zpět. Pokud chcete začít sázet na sport, pročtěte si zdarma tipy na sázení, které vám pomohou proniknout do tajů sázek.

fotbal hra

Vidina takto snadno vydělaných peněz je samozřejmě opravdu lákavá, ale je potřeba sázet s rozumem. Nikdy nesázejte peníze pokud je nemáte, a rozhodně si nikdy na sázení ani jiný druh hazardu nepůjčujte peníze. Ani to, že budete vědět kdy a na koho kolik vsadit peněz, vám rozhodně nezaručí, že tak to vyděláte tisíce a více peněz. Sázení s rozumem je ideální, protože sázení budete brát jako zábavu a ne jako zdroj příjmů.
I když ve výsledkových listinách uvidíte že někteří si sázením dokážou dokonce i vydělat, není to cesta pro každého a není to hned.

Vyčištění koberce před rodinnou oslavou


Uspořádání rodinných oslav v místě bydliště má jednu zásadní výhodu a jednu nevýhodu. Výhodou je to, že se nacházíte doma, takže nemusíte nikam vážit dalekou cestu, můžete si v den oslavy i přispat a nachystat se na ni v nejlepší možné kondici. Nevýhodou je to, že byste měli váš příbytek podrobit důkladnému čištění a úklidu, a to vyžaduje v mnoha případech zatnout zuby a pořádně se opřít do pracovního procesu. Měli byste začít vyčištěním koupelny, toalety a kuchyně a pokračovat pak v obývacím pokoji a nakonec v ložnici či pracovně nebo dětském pokoji.

obývací pokoj

Největší pozornost, co se týče čistoty a pořádku, zaměří vaši hosté hlavně v koupelně, na záchodě a v kuchyni, proto se také někdy vyplatí na tyto práce přizvat úklidovou firmu a věnovat se mezitím jiné, méně náročné činnosti, například přípravě občerstvení. Na co se ale může snadno zapomenout, je koberec. Často se stává, že po důkladném úklidu všech prostor v domě popadneme do ruky sáčkový vysavač, vysajeme všechny kobercové plochy včetně schodišť, a máme hotovo – vysáváním koberce úklid končí, a my si konečně můžeme vypít v poklidu svůj čaj nebo zdravé ájurvédské kafe.

koberec na podlaze

Jenže po chvíli si povšimnete, že se v odlesku slunečních paprsků na koberci dobře vyjímá šedavý povlak na vyšlapané cestě z kuchyně ke konferenčnímu stolku v obýváku, zaregistrujete i vyplouvající skvrnu od kakaa, kterou se vám nepodařilo důkladně vyčistit, a ve chvíli, kdy vám na koberec upadne tužka a sehnete se pro ni, zavane odtud odér nemytých bosých nohou. To vás možná překvapí, jak je to možné, ale uvědomte si, že chůze po koberci v ponožkách či zcela naboso je kontaktní činnost, vtíráte tím mezi vlákna váš mastný a lepkavý pot, a s tím si vysavač neporadí. Pot pak rozkládají bakterie, a tak se nelze divit, že vám časem bude podlahová krytina připomínat použité ponožky. Nezapomínejte proto na důkladné čištění koberce strojem, úklidová firma si s touto procedurou poradí hravě a vy se pak můžete těšit na pohodový průběh oslavy se vším všudy, a nemusíte se také zdráhat posadit vaše hosty přímo na podlahu, například při hraní společenských her nebo skládání puzzle.

Plátěné tašky


Já si myslím, že v dnešní době by lidé měli dbát také na ekologii. Jenom si představte a podívejte se kolem sebe, jak je všude nepořádek. Určitě jste už někdy viděli také černé skládky anebo nějaké nelegální skládky. Je toho opravdu hodně. Jenomže bohužel není vůbec v žádných rukou, aby tohle někdo chránil anebo aby tohle někdo hlídal, proto je nejlepší lidé také budou nakupovat více ekologicky, například nebudou používat jednorázové igelitové nebo plastové tašky. Ekologické tašky existují a jsou opravdu perfektní. Ekologické tašky jsou většinou z takového materiálu, který je lehce rozložitelný a už je recyklovatelný a je znovu použitelný.

Plátěné ekologické tašky.

Zkuste se podívat na webové stránky promodarky.cz. V různých kategoriích najdete třeba krásné reklamní předměty nebo ekologické nákupní tašky anebo ekologické reklamní předměty. Ekologické tašky jsou podle mého názoru opravdu tou nejlepší volbou. Už jsem si všimla, že se prodávají i ve větších supermarketech anebo i menších obchodech. Pokaždé, když vidím třeba někoho, jak si za pár korun kupuje igelitovou nebo plastovou tašku, tak je mi vždycky smutno. Nechápu, proč si třeba někdo za třicet korun nekoupí tu plátěnou ekologickou tašku, která mu vydrží třeba i několik měsíců?

Krásná kožená taška.

Já chápu třeba, když nakupuje opravdu hodně často, tak úplně těžké věci, tak se samozřejmě ekologická plátěná taška také opotřebuje. Jenomže tohle nevadí. Ekologická taška je potom lehce recyklovatelná a navíc také, pokud ta ekologická taška je plátěná, tak samozřejmě i potom můžete použít jako utěrku anebo jako odpadkový koš, který potom také vyhodíte. Ano, s tou ekologickou taškou, http://www.svepomoci.cz/forum/12-krov-a-strecha/2342-palena-taska-nebo-betonova.html která se vám zničila. Takže se nemusíte ničeho obávat. A pokud třeba máte firmu a chcete si dát nějakou reklamu na svou ekologickou tašku, tak samozřejmě můžete. Je opravdu mnoho využití ekologických tašek.

Příprava na cestu


Pokud ji nemáte, tak zvažte, zda neděláte chybu. Na cestu se musíte vždycky připravit a mezi to patří příprava technického zázemí, kam lékárnička bezesporu patří, ale také pečlivý výběr toho, v čem vlastně pojedeme. Protože právě to nás bude chránit před nepřízní počasí, ale také před klasickými změnami teplot. Toto se nejvíce projevuje na horách, kde se počasí mění neskutečně rychle. Vyjedete za slunečného dopoledne, a za hodinku vejdete do mlhy a deště. Pokud jste jen v trenýrkách a triku máte smůlu. A také problém, protože tohle vám může přivodit pěknou chřipku, v lepším případě pouze nastuzení nebo angínu. Není, proto lepší být připraven a mít na sobě něco, co nám udrží tělesnou teplotu na patřičné úrovni?

mladá cyklistka

Když si spočítáte, kolik vás bude stát taková chřipka, tak zcela jistě budete litovat že jste si nezaplatili kvalitní oblečení na kolo. Například taková bunda Silvini je prostě k nezaplacení. Má všechny atributy toho nejkvalitnějšího zboží s patřičnými bezpečnostními prvky. A s ní se vám na kůži jen tak něco nedostane. Jakékoli podchlazení s tímto kouskem oděvu nepřichází v úvahu. Dokáže vzdorovat studenému větru, a nepřipustí, aby vás nějak ofoukl.

mladá cyklistka

Vpředu si můžete přizpůsobit pomocí pevného zipu, který je z kvalitního materiálu a nehrozí jeho poškození, jak tomu bývá a u levných variant. Bundy Silvini jsou k dostání v mnoha variantách, a to nejen barevných. Můžete ji mít s rukávy, ale i bez nich. Záleží jen na vás, která varianta je pro vás přijatelnější. Volte pozorně, nebo si kupte obě a máte vystaráno. Všechny jsou kvalitativně na stejné úrovni. Většina je z materiálu, který se nazývá Windbreaker WR. Tento je velmi prodyšný a lehký, takže ani nevíte, že ji máte na sobě nebo v kapse. Samozřejmosti je větrání v podpaží a kapuce, která je ukrytá v límci. Tak neváhejte a klikněte na odkaz, abyste se dostali na prodejní web.

Proč si najmout po rekonstrukci domu úklidovou firmu


Stavební firma – stavebních firem působí v České republice celá řada a mnoho jejich zákazníků sleduje reference od klientů, kteří mají s dotyčnou společností už jisté zkušenosti. Na základě kladných referencí se pak snáze vyhledává spolehlivá firma a zároveň se vám podaří vyhnout subjektům, s nimiž měli lidé v minulosti nějaké potíže. Součástí dobrého hodnocení také bývá závěrečný úklid. Jestliže stavbaři po sobě jen zametou, odstraní zbytky sutin, lepidel, tmelů, barev, omítky, písku a dalších materiálů, bude to sice chvályhodné, ale výsledný efekt nebude zdaleka takový, jako když po stavbařích uklidí profesionální úklidová firma. Na zákazníka to vždy velmi dobře zapůsobí a jemu samotnému také odpadne s úklidem spousta starostí a může se i díky tomu začít ihned stěhovat.

stavební materiál

Stavba svépomocí – Česká republika je vyhlášenou zemí kutilů a lidé se tu pouští do mnohdy až neuvěřitelných akcí. Jsou schopni provést komplexní rekonstrukci rodinného domu včetně zateplení fasády a výměny střešní krytiny či krovů, a taková rozdělávka sice znamená obrovskou úsporu financí, ovšem na úkor fyzické únavy. Kdo se pustí do rozsáhlých stavebních prací svépomocí, měl by počítat s tím, že mu na důkladný úklid již nezbyde dostatek sil, a úklidové práce se pak jen odbydou, a to rozhodně není správné. A právě zde by měla nastoupit na úklid po rekonstrukci v Ostravě úklidová firma, která to vezme, jak se říká, z gruntu od podlahy, a doslova vysmýčí každý kout.

profesionální úklid

Profesionální úklid dá zabrat – stavební práce v domě mají jednu podstatnou nevýhodu – zanechávají po sobě velmi jemný prach šedavé až bílé barvy, který se ve vnitřním prostoru šíří při míchání lepidel, rozdělávání malty a betonové směsi, při lepení a tmelení obkladů, anebo při řezání a broušení sádrokartonu nebo pórobetonových tvárnic. Zbavit se tohoto prachu ze všech povrchů včetně stěn a stropů, není vůbec snadné ani pro profesionály.