Prodáváme rodinný dům


Někteří lidé prodávají rodinné domy nebo byty bez asistence realitní kanceláře. Jednoduše si podají řadu inzerátů a čekají na vhodné zájemce. Veškerý prodej jim pak pomáhají řešit jejich právní zástupci, protože ti bývají v otázkách smluvních více „kovaní“ a hlavně se jedná o osoby s právním vzděláním.

dům na prodej

Co je však podstatné, je zajištění vhodné průvodní dokumentace k samotnému prodeji. Znamená to zajistit dostatek fotografií objektu a dostatečně podrobný popis. Toto je ale mnohdy kamenem úrazu, protože pokud nejsou fotky příliš kvalitní a navíc nezachytí to podstatné, může řada zájemců od koupě domu vycouvat, protože je již zklamala samotná prohlídka, neboť na ní očekávali něco zcela odlišného od fotografií.

fotka domu

Mnohem lepší řešení je street view panorama. Je to virtuální prohlídka objektu, která může zahrnovat interiér i vnější prostory. Zákazníci tak mají možnost nahlédnout do všech prostor velmi důkladně v 3D rozpoložení, jako by se nacházeli přímo tam. Virtuální prohlídky dají ihned každému jasně na vědomí, co je předmětem prodeje a stává se, že osobní prohlídka je již jen pouhou formalitou. Díky tomu také mnoho lidí ušetří čas a energii, nemusí si kvůli tomu rezervovat prohlídky a objíždět prostory, které je pak stejně nakonec zklamou. Street view lze vytvořit v podstatě u jakéhokoli objektu, ať už se jedná o rodinné či bytové domy a byty, nebytové prostory, rekreační objekty, a může je také doplnit létající dron.

Drony – drony se využívají pro válečné účely, kde rozsévají zkázu a smrt. Lidé by se měli chytit za nos a přestat mezi sebou bojovat, podat si ruce, vždyť jsme na jedné planetě, na jedné lodi. Drony bychom měli využít jinak, například pro mapování krajiny při prodeji nemovitostí, tam jsou užitečné, protože lidem umožní nabídnout přesně to, co potřebují – znát polohu domu, okolní terén, přírodu atp.